Rechtbank Limburg opent deuren: zelf rechter spelen

Print
Rechtbank Limburg opent deuren: zelf rechter spelen

Afbeelding: ANP Xtra

De rechtbank Limburg houdt komende zaterdag in de locaties Roermond en Maastricht een open dag.

Bezoekers kunnen onder andere een kijkje nemen in het cellencomplex en nagespeelde zittingen bijwonen. Bij dat laatste kunnen ze zelf een oordeel geven over juridische kwesties en die vergelijken met de uitspraak van echte rechters. Die zullen toelichten wat ze doen en hoe ze tot hun oordeel komen.

Mening
"Mensen hebben al snel een mening over uitspraken van de rechter. Bijvoorbeeld dat de straffen te laag zijn. Daarover gaan regelmatig discussies op sociale media. Rechtspraak is openbaar, maar de drempel om gewoon eens een  rechtbank  binnen te gaan, is toch vrij hoog.  Dat is jammer, want als mensen meer inzicht krijgen in een zaak, verandert dat hun mening meestal,  blijkt uit onderzoek. Daarom mag iedereen zaterdag zelf eens op de stoel van de rechter gaan zitten”, licht Marlinda Osinga namens de rechtbank Limburg toe.

10:00-16:00 uur
De open dag is zaterdag van 10:00 tot 16:00 in de rechtbank aan de Willem II Singel 67 in Roermond en Sint Annadal 1 in Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →