Verdachte supermarktoverval op eerste kerstdag komt vrij

Print
Verdachte supermarktoverval op eerste kerstdag komt vrij

Afbeelding: De Limburger

Geleen - Amsterdammer Tyrone S. (19) die volgens het OM heeft meegeholpen bij een gewapende overval op supermarkt Jan Linders in Geleen op eerste kerstdag 2016 komt op vrije voeten. Hij krijgt wel een enkelband.

Dat heeft de rechtbank Den Bosch dinsdag zeer tegen de zin van het Openbaar Ministerie besloten.

Issam T.
Zijn vermeende mededader Issam T. (29) uit Sittard die ook betrokken zou zijn geweest bij overvallen op het Kruidvat in Someren op 14 januari en zes dagen later op een vakantiepark in Overloon blijft tot aan de inhoudelijke behandeling op 26 januari in de cel.

Onwel
Tyrone S. zou bij de overval hebben gedaan alsof hij flauwviel in de Geleense supermarkt. Toen personeelsleden te hulp schoten, zou zijn maat Issam T. het bedrijfskantoor binnen zijn gedrongen en daar iemand onder dreiging van een pistool gemaand hebben de kluis te openen. 

Kofferbakmoord
T. zat in de tijd van de overvallen het laatste deel uit van de vijftien jaar celstraf uit die hij kreeg voor de zogenaamde kofferbakmoord in Hoensbroek in 2008. Hij zou de overvallen hebben gepleegd tijdens het weekeindverlof waarbij hij een enkelband moest dragen. Bij zijn arrestatie op 3 februari vond de politie in zijn cel in gevangenis Ter Peel in Evertsoord een doorgeladen pistool. In zijn auto op de parkeerplaats lag een automatisch machinegeweer.

Camerabeelden
Issam T. is opgepakt aan de hand van camerabeelden. In zijn verhoren heeft hij totnutoe geen enkele verklaring willen afleggen. Op verzoek van zijn advocaat worden de getuigen die zeggen T. herkend te hebben nog eens verhoord. De man uit Sittard, die volgens de politie ook bij de overvallen in Someren en Overloon hulp heeft gehad, is de enige verdachte die is opgepakt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →