Omstreden Polenhotel in melkfabriek Leunen van de baan

Print
Omstreden Polenhotel in melkfabriek Leunen van de baan

Afbeelding: Lé Giesen

Er komt geen onderdak voor 288 buitenlandse werknemers in de oude melkfabriek in Leunen. De gemeenteraad van Venray weigert een verklaring van geen bedenkingen af te geven.

Met dit besluit maakte de gemeenteraad dinsdagavond een einde aan een lange discussie. De raad stemde voor de tweede keer over de melkfabriek.

Nog een keer
De eerste keer, zes weken geleden, staakten de stemmen omdat een raadslid ziek was. Van de gemeentewet moest de raad daarom nog een keer stemmen. Dit keer staakten de stemmen weer omdat nu een ander raadslid ziek was, Wim Schellen die uit de SP-fractie is gezet. Volgens de gemeentewet is een voorstel verworpen als de stemmen voor de tweede keer staken.

Verzet
Het plan voor het Polenhotel van de combinatie Hoekx/Maessen leidde tot veel verzet in Leunen. "Doe ons dit niet aan”, zo luidde de oproep van een inwoonster aan de gemeenteraad. Volgens haar is alleen de ontwikkelaar geholpen met het plan. "De huisvesting van arbeidsmigranten brengt toevallig veel geld in het laatje. Wie is eigenlijk de baas in Venray? Het college van B en W, de raad of grote ondernemers?”

Huishoudgeld
Voorzitter Jeroen van de Leur van de dorpsraad Leunen maakte bekend dat 250 gezinnen huishoudgeld bij elkaar hebben gelegd om een juridische procedure te beginnen tegen de gemeente. "Dit plan draagt bij aan de uitbuiting van arbeidsmigranten en dient enkel het belang van grote ondernemers", zegt Van de Leur. Een arbeidsmigrant raadde grootschalige huisvesting af. "Denk logisch na en doe het niet."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu