Financiële sores Bevo, trainer Bevo 2 stapt per direct op

Print
Financiële sores Bevo, trainer Bevo 2 stapt per direct op

Afbeelding: iStock

Bevo Hc kampt met financiële problemen, waardoor het salaris van trainer Rob van Bokhoven van Bevo 2 al geruime tijd niet betaald is. Naar verluidt is het achterstallig loon opgelopen tot 15.000 euro.

Van Bokhoven is per direct opgestapt als trainer van de eredivisieploeg. De geldproblemen zijn volgens hem niet de aanleiding; hij neemt het café van een zieke vriend over.

Geldgebrek
Bestuurslid Frank Steegs van Bevo Hc bevestigt dat Van Bokhoven nog geld tegoed heeft. Volgens hem is het geen onwil van de club, maar een gebrek aan inkomsten. Hij verzekert dat de club zijn verplichtingen tegenover Van Bokhoven nakomt. Van Bokhoven twijfelt daar niet aan. "Ik heb voldoende vertrouwen in Bevo dat ik dat geld alsnog zal ontvangen. Die toezegging heeft de club gedaan.”

Targos
Volgens Steegs is Bevo HC in de problemen gekomen door het faillissement van hoofdsponsor Targos. Doordat pas vlak voor de zomervakantie een nieuwe hoofdsponsor (Herpertz) is gevonden, konden de negatieve gevolgen niet helemaal opgevangen worden. Op de vraag of meer spelers of trainers achterstallig salaris hebben, antwoordt Steegs: “Voor zover mij bekend niet.”

Onvrede
Van Bokhoven vervulde meer functies bij Bevo. Hij was niet alleen trainer van het tweede mannenteam, maar ook van de A- en de B-jeugd. Tevens was hij hoofd jeugdopleiding en hoofd scouting en werkte hij als combinatiefunctionaris bij de handbalclub. Met gemengde gevoelens neemt Van Bokhoven afscheid. "Ik was het liefst aan het einde van het seizoen gestopt. Er is een aantal dingen bij Bevo niet goed gegaan en die hebben het proces vertroebeld. Er is een bepaalde vorm van onvrede, maar dat heeft geen invloed gehad op mijn keuze.”

Cafébaas
Van Bokhoven neemt een café over in Wanroij, het dorp waarin hij opgroeide. Door ziekte moet een vriend van hem stoppen met de zaak. “Ik kan deze kans niet voorbij laten gaan.” Van Bokhoven start per 1 januari. De kroeg is niet te combineren met zijn werk bij Bevo. Zijn werkzaamheden worden voorlopig overgenomen door oud-speler Ron Klemann. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →