Burgemeester New York: 8 doden en 15 gewonden bij terreurdaad

Print
Bij een terreurdaad in New York zijn acht doden gevallen en vijftien gewonden. Dat heeft burgemeester Bill De Blasio bekendgemaakt. Een lichte vrachtwagen met laadbak reed in op aanwezigen op een fiets- en voetpad en ramde daarna een schoolbus. De bestuurder van de wagen is aangehouden.

Het schietincident vond vanmiddag plaatselijke tijd plaats in Lower Manhattan bij Hudson Street en Chambers Street. In eerste berichten was sprake van een automobilist die vanuit zijn voertuig op voorbijgangers schoot.  

'Volgens een ooggetuige opende een taxichauffeur het vuur', schrijft iemand op Twitter. Op een video is te zien hoe twee mensen op straat liggen. "Ik draaide me om en hoorde wel vijf schoten heel snel achter elkaar", zegt een ooggetuige tegen The Huffington Post. "Het was een grote man met krullen." 


De politie meldt op Twitter dat de vork anders in de steel zat. 'Een voertuig reed in op voetgangers en fietsers en kwam daarna tot stilstand tegen een schoolbus. De bestuurder stapte daarna uit en toonde nepvuurwapens. Agenten schoten de man neer', zo luidt het. Volgens ooggetuigen riep de man Allahu Akbar (Allah is groot). Hij zou zeker vijf mensen hebben geschept op het voet- en fietspad. De lichte vrachtwagen met laadbak was voorzien van logo's van HOme Deport, een Amerikaanse bouwketen, 

Terreurdaad
De autoriteiten beschouwen deze aanval als een terreurdaad en president Trump is erover gebriefd, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen bij politie en in het Witte Huis.

Trump
President Donald Trump noemt de aanslag in New York het werk van een "hele zieke en geestelijk gestoorde persoon.'' Via Twitter liet Trump weten dat de politie bovenop de zaak zit.

Limburgers gezocht
De redactie van De Limburger is op zoek naar Limburgers die in de buurt van de aanslag in New York zijn. Stuur een bericht via WhatsApp naar +31651671811 of mail naar internet@delimburger.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee