Limburgers fietsen het minst van alle Nederlanders

Print
Limburgers fietsen het minst van alle Nederlanders

Afbeelding: iStock

Hoewel Nederlanders gemiddeld steeds langer en verder fietsen, is de tweewieler in Limburg helemaal niet zo'n populair vervoersmiddel.

Onze provincie bungelt helemaal onderaan als het gaat om fietsgebruik, blijkt uit recente cijfers van het CBS. 

Limburg en Flevoland
Limburgers leggen gemiddeld 605 kilometers per jaar af op hun stalen ros. Een behoorlijk contrast met onze buurprovincies, waar mensen blijkbaar veel vaker op de fiets springen. Brabanders zijn gemiddeld 884 kilometer per jaar onderweg, mensen in Gelderland zelfs 956 kilometer. Het landelijk gemiddelde staat op 861 kilometer per persoon. De enige provincie waar net zo weinig wordt gefietst als in Limburg is Flevoland; ook de inwoners van die provincie komen niet verder dan een schamele 605 kilometer. 

Stijf onderaan
Als het gaat om het aantal uren dat gemiddeld op de fiets worden doorgebracht, staat Limburg echt stijf onderaan. Met ruim 47 uur per persoon per jaar steekt onze provincie schril af bij het landelijk gemiddelde van 70 uur. In Brabant (74) en Gelderland (76) ligt dat zelfs nog hoger.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen