Blerick in rep en roer na dodelijk schietincident, chaos compleet

Print

Afbeelding: De Limburger

Blerick is in rep en roep na het dodelijk schietincident van woensdagmiddag, waarbij de 22-jarige Ömer Köksal om het leven is gekomen.

Buurtbewoners vrezen voor hun veiligheid en die van hun kinderen. In een protestmars naar het gemeentehuis gaven ze woensdagavond uiting aan hun gevoelens.  

Jonge mannen
De schietpartij vond omstreeks 13:30 uur plaats in de Nieuwborgstraat, vlakbij de rotonde. Volgens ooggetuigen werd Ömer Köksal  neergeschoten door twee jonge mannen, die over straat aan kwamen lopen. Ze zouden te voet gevlucht zijn. De politie is samen met de marechaussee op zoek naar het tweetal. Ook is de omgeving afgezet en cirkelt er een politiehelikopter in de lucht.

Er is inmiddels één verdachte gearresteerd. De politie benadrukt nog niet te weten welke rol deze persoon precies heeft gespeeld. Het gaat om een 21-jarige man uit Tegelen
 Chaos
De schietpartij veroorzaakte veel chaos in de buurt. Daarbij liepen de emoties hoog op. De sfeer rond de flat waar de verdachten van de dodelijke schietpartij in Blerick zich mogelijk schuilhielden was zeer explosief. Op de plek die met politielinten werd afgezet verzamelden zich ruim tweehonderd mensen. Een deel van de aanwezigen ging de ME te lijf met stenen en stokken. De politie voelde zich genoodzaakt om in te grijpen en gebruikt knuppels om de menigte uit elkaar te drijven. De verdachten werden niet in de flat aangetroffen. Niet voor het eerst
Het is bepaald niet voor het eerst dat er geschoten wordt in Blerick. Het dorp werd de laatste tijd vaker opgeschrikt door ernstig vuurwapengeweld. Zo werd afgelopen augustus nog de 44-jarige Kemal Zengin voor de deur van zijn woning geliquideerd.
 Protestmars
De bewoners van Blerick kwamen woensdagavond met een protestmars in opstand gekomen tegen de golf van geweld. De deelnemers liepen naar het gemeentehuis. Initiatienemer van de mars was Hakim Karim (36). Hij voelt zicht niet meer veilig in zijn eigen buurt. "Ik heb een gezin. Ik vrees voor de veiligheid van mijn kinderen." 

Meer agenten
Burgemeester Antoin Scholten kondigde woensdagavond aan dat er extra agenten op straat zullen komen. Het vierde schietincident in korte tijd in Blerick, vraagt om maatregelen. “Dit heeft de allerhoogste prioriteit. Mensen in Blerick gaan agenten op straat zien om veiligheid te creëren”, zegt Scholten.

Drugsgerelateerd
De burgemeester wilde niet aangeven om hoeveel agenten het concreet gaat. “Maar mensen gaan het zeker merken.” In een persverklaring maakte Scholten bekend dat drie eerdere schietincidenten in Blerick drugsgerelateerd zijn.
 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen