Zeven jaar cel geëist tegen brein achter brand in Brunssum

Print
Zeven jaar cel geëist tegen brein achter brand in Brunssum

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Brunssum - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jarenlange celstraffen geëist tegen drie mannen, die verantwoordelijk zouden zijn voor een brand in Brunssum en een poging tot een explosie in Kerkrade.

Karel V. hoorde zeven jaar cel tegen zich eisen. Hij is volgens het OM het brein achter de misdrijven. Tegen uitvoerder Werner V. en zijn chauffeur zijn vier en twee jaar geëist.

Brandstichting
Op 15 februari 2015 - carnavalszondag - kreeg de brandweer ’s avonds een melding van een gaslucht in Kerkrade. Er bleek te zijn gerommeld met gasleidingen. Even later ging een bedrijfspand aan de Passartweg op de grens tussen Brunssum en Heerlen in vlammen op. De brand was aangestoken. De twee zaken bleken met elkaar te maken te hebben.

Schoonbroer
Ten tijde van de incidenten waren beide panden eigendom van Karel V.. Werner V. is zijn voormalige schoonbroer en bewoonde het pand waar het gaslek was. Werner. heeft inmiddels bekend, maar zegt voor het plegen van de misdrijven zwaar onder druk gezet te zijn door Karel. Die zegt op zijn beurt afgeperst te zijn door Satudarah. De motorclub zou interesse hebben gehad in zijn bedrijfspand.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →