Uitstel dreigt voor proces liquidatie Sven Prins

Print
Uitstel dreigt voor proces liquidatie Sven Prins

De plek waar Sven Prins werd doodgeschoten. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Brunssum - De behandeling van de rechtszaak rond de moord op Sven Prins in Brunssum dreigt vanwege capaciteitsproblemen bij de recherche te worden uitgesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank en de advocaten van de drie verdachten in overweging gegeven de zaak aan te houden omdat de politie het onderzoek wellicht niet op tijd kan afronden.

Het OM en de politie zijn ervan overtuigd dat Xionel B. (29),  Jurandy T. (32) en Sergio K.  (27) uit  Brunssum  hun plaatsgenoot Sven Prins in  september 2015 hebben geliquideerd. Het drietal is in augustus 2016 opgepakt. De verdachten ontkennen of  zwijgen over de zaak.

Complicaties
De rechtbank Limburg heeft vanaf 27 november vier zittingsdagen gepland. Vanwege dreigende complicaties heeft de rechtbank op dinsdag 7 november een extra zitting  gepland. Daar zullen betrokkenen knopen doorhakken over de voortgang van het proces.

Het OM zag zich gedwongen tot nieuwe onderzoekshandelingen en getuigenverhoren nadat een Belgische vrouw met het verhaal op de proppen was gekomen dat de politie de daders van de moord op Sven Prins niet in Brunssum, maar in België moest zoeken.

Afgerond
"Waar in de huidige stand van zaken zelfs TGO’s (Team Grootschalige Opsporing red.) al dan niet tijdelijk in de wachtstand worden gezet vanwege de capaciteitsproblemen, betekent dit ook in deze zaak dat ik als officier van justitie niet zomaar vermag te bepalen dat iets binnen nu en een week af twee afgerond zal zijn”, liet officier van justitie Leonard Geuns de rechtbank en de advocaten in oktober weten.

Deze krant meldde zaterdag dat  de politie onderzoeken -  ook  van TGO’s - naar vier grote misdrijven in Limburg tijdelijk heeft moeten staken vanwege capaciteitsproblemen. De rechtbank Limburg en de advocaten willen desgevraagd niet vooruitlopen op de tussentijdse zitting. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →