Protestmars tegen golf van geweld in Blerick: 'Het is hier niet meer veilig'

Print

Afbeelding: De Limburger

Tegelen - De bewoners van Blerick komen woensdagavond met een protestmars in opstand tegen de golf van geweld in hun dorp.

De protestmars vetrok vanaf de hoek van de Pepijnstraat en de Burgemeester Gommansstraat. 

'Niet meer veilig' 
Initiatienemer van de mars is Hakim Karim (36). Hij voelt zicht niet meer veilig in zijn eigen buurt. "We trekken richting het gemeentehuis en willen de burgemeester (red. Antoin Scholten) spreken. Ik heb een gezin. Ik vrees voor de veiligheid van mijn kinderen." 

Reactie burgemeester
Scholten: “Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het zat zijn. Schietpartijen op klaarlichte dag in woonwijken mogen niet voorkomen. Daarom zetten we voor de komende tijd extra agenten in, na verder onderzoek kunnen we het probleem ook bij de wortel aanpakken.” Scholten gaf ook aan zelf Blerick in te trekken om met bewoners te praten.

Chaos
In Blerick is complete chaos ontstaan na de schietpartij van woensdagmiddag, waarbij de 22-jarige Omar Köksal om het leven is gekomen. Een verdachte is inmiddels aangehouden. De klopjacht op de andere daders is nog in volle gang.

Confrontatie
In de wijk hebben zo'n honderd Turken eerder op de avond de confrontatie gezocht met de Mobiele Eenheid (ME). Een arrestatieteam speurt in de omgeving naar de overige verdachten. 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →