Burgemeester Scholten: komende dagen extra agenten naar Blerick

Print
Burgemeester Scholten: komende dagen extra agenten naar Blerick

Afbeelding: Arie Kievit

De komende dagen lopen er extra agenten over straat in Blerick, zegt de burgemeester Antoin Scholte.

Het is een reactie op de schietpartij waarbij de 22-jarige Ömer Köksal werd doodgeschoten en het feit dat dit het vierde schietincident in korte tijd is in Blerick. “Dit heeft de allerhoogste prioriteit. Mensen in Blerick gaan agenten op straat zien om veiligheid te creëren.”

Scholten wilde niet aangeven om hoeveel agenten het concreet gaat. “Maar mensen gaan het zeker merken.” In een persverklaring maakte Scholten bekend dat drie eerdere schietincidenten in Blerick drugsgerelateerd zijn. “Nu wordt onderzocht of er ook een verband is tussen de drie zaken. Daarna kunnen we bepalen welke vervolgacties nodig zijn.” Het gaat dan om schietincidenten in april, augustus en oktober.

Scholten reageerde desgevraagd ook op de protestmars die woensdagavond plaatsvindt tegen het geweld in Blerick. “Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen het zat zijn. Schietpartijen op klaarlichte dag in woonwijken mogen niet voorkomen. Daarom zetten we voor de komende tijd extra agenten in, na verder onderzoek kunnen we het probleem ook bij de wortel aanpakken.” Scholten gaf ook aan zelf Blerick in te trekken om met bewoners te praten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →