Al vijf van de zeven staffordpups terug bij hun moeder na zoektocht

Print
Al vijf van de zeven staffordpups terug bij hun moeder na zoektocht

Afbeelding: Facebook

Landgraaf - De dinsdag gestarte zoektocht in en rond Landgraaf naar zeven te jong weggegeven staffordpuppies heeft snel resultaat opgeleverd. Aan het begin van de avond meldde de dierenbescherming Limburg opgetogen dat inmiddels vijf pups terug zijn bij hun moederhond.

Die moeder beviel vorige maand van negen jonkies. Zeven ervan bleven in leven. De pups werden na zo’n drie weken weggegeven. Het baasje van de moederhond, een man uit Landgraaf, besloot korte tijd later ook van dit dier afstand te doen. Door omstandigheden kon ze er niet meer voor zorgen. Hij bracht het beest naar het asiel. Hier bleek de medewerkers al snel dat moeder en pups te snel van elkaar waren gescheiden. De moederhond was danig overstuur.

“Niet alleen is ze haar huis kwijt, ook haar pups zijn zomaar verdwenen. Ze heeft last van melkklierstuwing, wat erg pijnlijk is voor haar”, zo deelde de dierenbescherming dinsdagmiddag op Facebook. Het bericht werd in de uren erna duizenden keren gedeeld.

Spontaan meldden zich vervolgens de eigenaren van vijf van de zeven weg gegeven staffordpups. Om de jonge dieren én hun moeder de nodige rust te gunnen is in overleg met de politie besloten om hen per direct onder te brengen op een externe locatie waar zij de benodigde zorg krijgen. De dieren zijn niet meer in het dierenbeschermingscentrum aanwezig, aldus de dierenbescherming via social media.  
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →