Centrum Nederweert zonder vijfde supermarkt

Print
Centrum Nederweert zonder vijfde supermarkt

Afbeelding: De Limburger

De Heerschap Groep heeft woensdagavond een compleet nieuw centrumplan voor Nederweert gelanceerd. De Jumbo wijkt hierin voor woningen en vestigt zich groter naast de Emté op de locatie Wijen.

Op deze manier ontstaat geen ruimte voor een vijfde supermarkt in Nederweert, een uitbreiding waar veel ondernemers en vastgoedeigenaren zich al langer tegen verzetten.

Jumbo
Het plan behelst 27 woningen waarvoor 15 van de 80 parkeerplaatsen op het terrein aan de Kerkstraat moeten wijken. Naast woningen zouden ook ondernemers er een plek kunnen krijgen voor hun winkel. Jumbo wil dan een nieuwe grote (2000 m²) supermarkt vestigen op de locatie Wijen, de plek waar ook Jan Linders zich wil vestigen.

Vaart
Voor de gemeenteraad staat de stand van zaken rond de centrumontwikkeling 14 november geagendeerd. B&W heeft al aangegeven vaart te willen maken met het tekenen van een realisatieovereenkomst voor nieuwbouw op de plek van het pand Wijen aan de Burgemeester Hobusstraat. Aan een plan voor het verplaatsen van een supermarkt naar de oude meubelzaak Wijen wordt al sinds het faillissement van die zaak in maart 2008 door de gemeente gewerkt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →