Boze burgers gooien stenen en stokken naar ME

Print
Boze burgers gooien stenen en stokken naar ME

Afbeelding: De Limburger

Boze burgers hebben woensdagavond in Blerick stenen en stokken gegooid naar leden van de Mobiele Eenheid.

De gemoederen liepen hoog op toen een arrestatieteam van de politie, in de jacht op verdachten van een dodelijke schietpartij, een doorzoeking in een woning wilde doen. In het huis aan de Meidoornstraat werd niemand aangetroffen.

Zo'n honderd Turken zochten de confrontatie met de ME, die was ingezet om de openbare orde te herstellen. Bij die botsing zijn, voor zover bekend, geen gewonden gevallen. 

Extra toezicht
Burgemeester Antoin Scholten bracht woensdagavond, in gezelschap van de chef basisteam politie Venlo, een bezoek aan Blerick om het gesprek met de inwoners aan te gaan. De politie zal extra toezicht houden in de wijken zolang dat nodig is. Ook wijkagenten moeten de komende tijd goed bereikbaar zijn.  

Intussen loopt het onderzoek door naar het schietincident, waarbij de 22-jarige Ömer Köksal om het leven kwam. Het slachtoffer werd aangetroffen bij de rotonde aan de Nieuwborgstraat. Reanimatie door de hulpdiensten kon hem niet in leven houden.

Aanhouding
Door de politie is woensdagmiddag een 21-jarige man uit Tegelen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke misdrijf. De politie houdt er rekening mee dat er meerdere personen betrokken zijn geweest bij de schietpartij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →