Bewoners Schinveld bezorgd over veiligheid na schietpartij

Print
Bewoners Schinveld bezorgd over veiligheid na schietpartij

Afbeelding: De LImburger/GJC

Bewoners van Schinveld zijn bezorgd om hun veiligheid, zo blijkt uit reacties op de schietpartij van woensdagmorgen in het centrum.

Volgens omwonenden zijn meer woningen in de omgeving in gebruik bij mensen uit ‘het drugscircuit’. "Het wordt hier steeds erger", klinkt het zorgelijk.   

Wapenvondst
Burgemeester Odile Wolfs kan zich de zorgen van bewoners goed voorstellen. Ze wijst erop dat in de straat al meerdere panden werden gesloten nadat er drugs en/of wapens gevonden zijn. Omdat de panden in particulier eigendom zijn heeft de gemeente geen grip op wie zich hier vestigen.

Lees ook: Woning in Schinveld midden in de nacht beschoten

Dreigbrieven
Een onbekende vuurde rond vijf uur woensdagochtend vijf kogels af op een bovenwoning. Die is sinds kort in gebruik bij Frans Stevelmans, zoon van oud-wethouder Leon Stevelmans. Volgens de vader waren de kogels waarschijnlijk bedoeld voor een eerder bewoner die in het drugscircuit actief was. Er zouden ook dreigbrieven zijn gestuurd aan het adres van de oud-bewoner.

De politie erkent dat de geruchten over de achtergrond van de aanslag door meer bewoners worden geuit en neemt ze mee in het onderzoek. 

Lees ook: Bewoners linken nachtelijke schietpartij aan drugsmilieu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →