Kinderarts van overleden jongen (10) in hoger beroep

Print
Kinderarts van overleden jongen (10) in hoger beroep

Magda S. werkte in het voormalige Orbis-ziekenhuis in Sittard-Geleen. Afbeelding: Archief De Limburger

Born - De rechtszaak rond de dood van Dean Weerts (10) uit Born krijgt in 2018 een vervolg. De veroordeelde kinderarts Magda S. (60) tekende hoger beroep aan.

De uitspraak kwam als een bevrijding voor de ouders van Dean Weerts (10) uit Born. De kinderarts werd begin maart door de rechtbank in Maastricht veroordeeld voor dood door schuld.

Volgens de rechtbank schoot de arts in mei 2013 tekort in de behandeling van Dean. Die bleek een hersenbloeding te hebben en overleed als gevolg daarvan.

Opluchting
De kinderarts kreeg een boete van 2500 euro opgelegd. Die veroordeling ervoeren Ton en Daniëlle Weerts, ouders van Dean, als een opluchting. S., inmiddels woonachtig en werkzaam in Suriname, ging echter in hoger beroep. Op korte termijn hebben de ouders van Dean een gesprek met de advocaat-generaal in Den Bosch over de komende zittingen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →