Problemen parcours WK veldrijden in Valkenburg lijken opgelost

Print
Problemen parcours WK veldrijden in Valkenburg lijken opgelost

Afbeelding: iStock

De knelpunten rond het parcours van het WK veldrijden dat over drie maanden in Valkenburg wordt verreden lijken te zijn opgelost. Dat laat Roy Packbier namens de organisatie weten.

Vorig jaar tijdens de wereldbekerwedstrijd op hetzelfde terrein op de Cauberg mocht er langs een flink deel van het rondje geen publiek staan. Dat kwam omdat verschillende passages onderdeel uitmaakten van een Natura2000-gebied.

Treurig
De organisatie kwam daar laat achter en bleek niet op de juiste manier een vergunning te hebben aangevraagd. Het leidde tot een treurig beeld van de beste veldrijders ter wereld die door een leeg bos reden. Packbier: "Er is toen veel misgegaan rond de vergunningaanvraag. Daar hebben we van geleerd en ik durf te zeggen dat het goed gaat komen."

Verlegd
Ook het probleem met de publieksvriendelijkheid is aangepakt. Vorig jaar was het voor toeschouwers erg lastig om van de start/finish bij andere plekken van het parcours te komen. Packbier: "We hebben nu de start/ finish verlegd zodat de doorgang een stuk makkelijker wordt. Dat moet ook wel: vorig jaar waren er zo’n 5000 mensen, op het WK verwachten we er op de zondag zo’n 35.000 als de mannenprofs rijden.” De internationale wielerunie heeft het parcours inmiddels goedgekeurd.