Belasting op spaargeld omlaag

Print
Belasting op spaargeld omlaag

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Spaarders kunnen volgend jaar enkele tientjes tot enkele honderden euro's minder kwijt zijn aan belasting op hun spaartegoed.

Behalve de verhoging van het belastingvrije deel van het spaargeld wordt ook meer gekeken naar de werkelijke rente op het vermogen.
De fiscus zal bij de berekening van de heffing op het rendement uitgaan van een gemiddelde spaarrente van 0,35 procent. Nu is dat nog 1,63 procent. Bronnen bevestigden donderdag berekeningen van De Telegraaf over de verlaging van de spaartaks.

Nieuwe manier van berekenen
De nieuwe manier van berekenen was al aangekondigd in het akkoord over het nieuwe kabinet-Rutte III. De Belastingdienst gaat meer rekening houden met de extreem lage rente die spaarders momenteel krijgen over hun vermogen. Tot nu toe werd naar de gemiddelde spaarrente van vijf jaar gekeken. Voortaan is dat nog maar een jaar, wat als eerlijker wordt beschouwd.

Het kabinet kondigde eerder al aan het belastingvrije deel te verhogen van 25.225 euro naar 30.000 euro.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →