'Islamsafari' Wilders en Dewinter verboden door burgemeester

Print
'Islamsafari' Wilders en Dewinter verboden door burgemeester

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Geert Wilders en Filip Dewinter zijn voorlopig niet welkom in de gemeente Molenbeek.

De PVV-voorman uit Venlo was van plan met zijn Belgische geestverwant op 'islamsafari' te gaan in de Brusselse deelgemeente.

Verboden
Francoise Schepmans, de burgemeester van Molenbeek, ziet zo'n tour van de twee politici niet zitten en heeft de rondleiding verboden. Filip Dewinter, kopstuk van het Vlaams Belang, heeft al laten weten sowieso te gaan, of er nou toestemming komt of niet. Of Wilders ondanks het verbod toch meegaat, is niet duidelijk. "Hiermee is Molenbeek officieel islamitisch grondgebied verklaard. Laf!", reageert hij op Twitter.

Walgelijk
Afgelopen weekend ontstond al consternatie vanwege de plannen van Wilders en Dewinter. Het plan was om de PVV'er een rondleiding te geven door Molenbeek en andere plekken in Brussel die 'getroffen zijn door islamisering'. Dit werd door diverse politici afgekeurd. Zo noemde Vlaams minister van Jeugd en Brusselaar Sven Gatz het een 'walgelijk' idee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →