'Confrontatie Turken en Antillianen aanleiding dodelijke schietpartij'

Print
'Confrontatie Turken en Antillianen aanleiding dodelijke schietpartij'

Afbeelding: De Limburger

De 21-jarige man uit Tegelen die is opgepakt in verband met de dodelijke schietpartij in Blerick waarbij Ömer Köksal (22) werd gedood, zegt onschuldig te zijn.

In zijn eerste politieverhoor heeft hij verklaard dat hij niets van het schieten heeft gehoord of gezien. Dat heeft zijn advocaat bevestigd tegenover De Limburger. 

Confrontatie
Volgens de jonge Tegelenaar zou een confrontatie tussen een groep van naar schatting tien jongeren met een Turkse achtergrond en drie jongemannen van Antilliaanse afkomst de aanleiding zijn geweest voor het fatale geweld. De verdachte hoorde bij de Antillianen. De kiem voor de ruzie zou zijn gelegd bij een ontmoeting van de twee partijen bij een coffeeshop in Venlo.

Lees ook: Meer dan twintig rechercheurs op dodelijke schietpartij Blerick

Uit de hand
Na een woordenwisseling zouden beide partijen in auto’s naar Blerick zijn gereden. Daar is het conflict uit de hand gelopen. Twee van de drie Antillianen zouden daarbij allebei in een andere richting op de vlucht zijn geslagen en zijn achtervolgd. Volgens de arrestant zouden hij en zijn metgezellen geen wapen bij zich hebben gehad. "Anders hadden we ook geen klappen gekregen."

De gearresteerde man uit Tegelen zegt bij de auto te zijn gebleven. Hij zou hebben gezien hoe leden van de groep opponenten de auto leegroofden. De politie zou hem in de boeien hebben geslagen, nadat omstanders hadden geroepen: 'Hij was er ook bij.' 

Overzicht: Wat gebeurde er allemaal in Blerick? Het leek wel oorlog

Rotterdam
De advocaat van de man uit Tegelen heeft niet van hem gehoord waar zijn twee vrienden vandaan kwamen. "Ik hoor ook de geruchten dat het om mannen uit het westen van het land, waarschijnlijk uit Rotterdam gaat." De advocaat wil na overleg met zijn cliënt diens naam niet noemen, uit vrees voor repressailles. 

De politie kon donderdagochtend nog geen reactie geven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →