‘Verdachten schietpartij Blerick glipten door politiecontrole’

Bloemen op de plek van de schietpartij.© De Limburger

Kort voor de dodelijke schietpartij in Blerick heeft de politie de auto van de drie Antillianen die bij het misdrijf betrokken zouden zijn, gecontroleerd en de inzittenden gefouilleerd.

Jos Emonts

Dat zegt de advocaat van de 21-jarige verdachte uit Tegelen die in verband met deze zaak is opgepakt. Hij zat in die auto. “Deze lezing van mijn cliënt ondersteunt het verhaal dat zij geen wapen bij zich hadden", zegt de advocaat tegen De Limburger.Bij het schietincident kwam de 22-jarige Ömer Köksal om het leven.

PersconferentieDe politie bevestigt dat er voorafgaand aan de schietpartij een politiecontrole is geweest in Venlo, maar wil verder nog niet reageren. Daarom blijft nog onduidelijk of de auto van het drietal tijdens een routinecontrole is aangehouden, of na een tip. Politie en justitie willen daar geen commentaar op geven.Overzicht: Dit gebeurde er allemaal in Blerick

StoptekenDe auto waarin ook de gearresteerde 21-jarige verdachte zat, kreeg volgens de advocaat vóór de Maasbrug in Venlo een stopteken van de politie. De inzittenden moesten uitstappen en zijn alle drie gefouilleerd. Ook het voertuig zou nauwgezet zijn doorzocht. Omdat daarbij niet verdachts werd gezien of gevonden, konden de drie mannen hun weg vervolgen. Ze reden over de brug naar Blerick. Daar zouden ze slaags zijn geraakt met een groep van naar schatting tien mannen met een Turkse achtergrond. Die confrontatie moest Ömer Köksal met de dood bekopen.

De kiem voor de ruzie zou zijn gelegd bij een ontmoeting van de twee partijen bij een coffeeshop. Vandaaruit zouden beide partijen naar Blerick zijn gegaan, waar het conflict uit de hand liep. BloemenVrienden van de doodgeschoten Ömer Köksal legden donderdag bloemen bij de plek van de fatale schietpartij. De politie is nog altijd zichtbaar in de wijk aanwezig om eventuele nieuwe onrust in de kiem te smoren.