Duizendste show voor Limburgse metalband Epica

Print

Afbeelding: Tim Tronckoe

Er komt een mijlpaal aan voor de Limburgse symfonische metalband Epica. In april treedt de groep voor de duizendste keer op. Dat wordt gevierd in het Tilburgse poppodium 013 met een concert vol speciale gasten. Onder anderen de Deense band Myrkur en de Amerikaanse groep Oceans of Slumber zijn te gast.

De bandleden zijn trots. Zangeres Simone Simons: “We hadden in 2002 nooit durven dromen dat we 16 jaar later ons duizendste concert zouden geven, we zijn onze fans daarvoor zeer dankbaar en hebben onwijs veel zin om samen met hen deze bijzondere happening te vieren.”

Succes
De afgelopen jaren heeft de formatie in ruim 65 landen opgetreden voor naar eigen zeggen meer dan een miljoen bezoekers. “De Nederlandse top-dj’s buiten beschouwing gelaten is geen enkele Nederlandse act, band of artiest momenteel internationaal zo succesvol als Epica.”

Verkoop
Vanaf zaterdagochtend zijn tickets te koop voor het concert. Ter gelegenheid van het duizendste optreden verkoopt Epica jubileumshirts. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →