Daders dodelijke schietpartij Blerick vluchtten kinderdagverblijf in

Print
Daders dodelijke schietpartij Blerick vluchtten kinderdagverblijf in

Kinderdagverblijf Sproetje. Afbeelding: Google Streetview

De daders van de dodelijke schietpartij in Blerick hielden zich tijdens hun vluchtroute korte tijd op in kinderdagverblijf Sproetje in Blerick.

Dat werd donderdag bekend gemaakt tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. 

Bekende familie
Woensdagmiddag werd op klaarlichte dag de 22-jarige Ömer Köksal doodgeschoten. Het zou gaan om een telg van de bekende Venlose familie. 

Lees ook: ‘Verdachten schietpartij Blerick glipten door politiecontrole’

Vluchtroute
De politie hield woensdag in verband met de schietpartij een 21-jarige man uit Tegelen aan. Hij zit in volledige beperking en mag dus geen contact hebben met de buitenwereld. Twee daders wisten aan de politie te ontkomen. De identiteit van het duo is bekend. Van hen ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De politie heeft een internationaal opsporingsbericht uitgevaardigd. 

Aan de schietpartij zou een ruzie vooraf zijn gegaan tussen zes personen in een coffeeshop in Venlo. Vandaaruit zouden beide partijen naar Blerick zijn gegaan, waar het conflict uit de hand liep.

Slachtofferhulp
Voor de kinderen van het dagverblijf en een vlakbij gelegen basisschool is slachtofferhulp beschikbaar.

Geen verband
De laatste tijd was het vaker onrustig in Blerick. Zo werd in augustus van dit jaar Kemal Zengin voor zijn woning doorzeefd met kogels. Twee weken geleden was het raak in de Sint Willebrordstraat in Blerick. Op de persconferentie werd benadrukt dat er geen verband is tussen deze incidenten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →