Verslaggever en cameraman in Blerickse wijk mishandeld

Print
Verslaggever en cameraman in Blerickse wijk mishandeld

Afbeelding: ANP

Tegelen - Diverse cameraploegen zijn donderdag belaagd in Blerick. Verslaggever Dennis Schouten van PowNed en zijn cameraman zijn mishandeld door een groep van vijftien jongeren.

Dat gebeurde toen ze probeerden een reportage te maken van de gebeurtenissen na de dodelijke schietpartij woensdag.

Klappen
De cameraman heeft klappen gekregen op zijn hoofd en op Schouten werd ingeschopt. Hij kon zich beschermen door zijn handen voor het hoofd te houden. De microfoon met roze plopkap werd door een 23-jarige jongen in het geworstel afgepakt. Hij werd door de politie in de boeien geslagen. 

Geweld
Ook reportageteams van NOS en ANP werden belaagd. Jongeren probeerden de camera van een ANP-fotograaf af te pakken. De ploegen van ANP en NOS voelden zich naar eigen zeggen behoorlijk bedreigd. "Dit is onze wijk, wij maken hier de dienst uit", kreeg het gezelschap te horen. Ook werd gedreigd met geweld als de aanwijzingen van de jongeren niet gevolgd werden.

Het lijkt wel oorlog in Blerick: dit is wat er allemaal gebeurde

De sfeer is sinds de moord op de 22-jarige Ömer Köksal grimmig in de Blerickse wijk. Woensdag liep het zelfs volledig uit de klauwen toen een grote groep Turkse jongeren slaags raakte met de politie. Leden van de mobiele eenheid moesten uiteindelijk in actie komen op de orde te herstellen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →