Docent Toneelacademie op non-actief vanwege 'mogelijk ongewenst gedrag'

Print
Docent Toneelacademie op non-actief vanwege 'mogelijk ongewenst gedrag'

Toneelacademie Maastricht. Afbeelding: Google Streetview

De Toneelacademie Maastricht stelt een onderzoek in naar een docent, naar aanleiding van een signaal van medewerkers over “mogelijk ongewenst gedrag door deze docent richting een studente tijdens een groepsles”.

Dat meldt Zuyd Hogeschool, waar de Toneelacademie onder valt, op haar website.

Geschorst
De betreffende studente is gevraagd of zij een klacht wil indienen, maar zij heeft aangegeven dit niet te overwegen. “Omdat de Toneelacademie zeer veel waarde hecht aan een veilig onderwijs- en werkklimaat voor al haar studenten en medewerkers, wordt de ombudsman gevraagd een nader onderzoek in te stellen”, aldus Zuyd. In overleg met de docent is afgesproken dat hij, hangende dit onderzoek, niet op de Toneelacademie zal verschijnen. Studenten en medewerkers zijn hierover geïnformeerd.

Melden
Zuyd Hogeschool heeft in een intern bericht erop gewezen dat, als er studenten en/of medewerkers zijn die ongepast of grensoverschrijdend gedrag ervaren, zij dit op verschillende manieren kunnen melden. Zo heeft Zuyd bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en een klachtencommissie ongewenst gedrag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →