Beslag op zorgcentrum Gerlachus gehandhaafd

Print
Beslag op zorgcentrum Gerlachus gehandhaafd

Een locatie van de Mosae Zorggroep in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Ronald van den Hoven

Het beslag op het zorgcomplex Sint Gerlachus van de Mosae Zorggroep wordt niet opgeheven. Dat heeft de rechter bepaald in kort geding.

De rechter zag evenmin aanleiding om het zorgcomplex aan vastgoedbelegger Bouwinvest toe te wijzen. Mosae en Bouwinvest moeten een reeds lopende bodemprocedure over de koopovereenkomst afwachten.

Koopovereenkomst
Bouwinvest en BAM dachten in juli van dit jaar een koopovereenkomst met Mosae te hebben gesloten voor het Sint Gerlachus zorgcomplex in Maastricht. Maar in de mail van Mosaebestuurster Marla Venderink  aan BAM en Bouwinvest dat er een akkoord was voor de verkoop van Sint Gerlachus, verzuimde zij mee te delen dat de Raad van Toezicht één aanvullende eis had gesteld: de Rabobank moest ook nog zijn fiat geven.

Twee weken later bleek dat de Rabo niet akkoord ging met de transactie. Bouwinvest, dat dacht een geldige koopovereenkomst te hebben, was compleet verrast door het dwarsliggen van de Rabobank en liet beslag leggen op het beoogde zorgcomplex.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →