FC Oss meteen stevige kluif voor Fortuna na teleurstelling

Print
FC Oss meteen stevige kluif voor Fortuna na teleurstelling

Kai Heerings Afbeelding: Orange Pictures / AWFoto\Andre Weening

Voor Kai Heerings kende het seizoen bij Fortuna Sittard tot nog toe niet veel geluk. Nog geen enkele keer kwam de verdediger in actie.

Zelfs niet in het bekerduel tegen Go Ahead Eagles vorige week, waarin een flink aantal reserves en bankzitters in stelling werd gebracht. Want toen zat Heerings al enige tijd thuis met een flinke kwetsuur aan zijn enkelbanden. De verdediger die deze zomer overkwam van het Duitse FC Homburgs, was gisteren wel weer terug op het trainingsveld, maar verder dan rondjes lopen gingen zijn oefeningen nog niet. Wanneer Heerings opnieuw inzetbaar is, blijft voorlopig koffiedik kijken, maar vrijdagavond tegen FC Oss is hij er in ieder geval nog niet bij.

Teleurstelling
De grote vraag voorafgaand aan die confrontatie is, of Fortuna de teleurstelling van de gemiste periodetitel inmiddels verwerkt heeft. Voor twijfel of een zwak moment is vanavond in ieder geval geen plaats. Want Oss, met in de gelederen oud-Fortuna-aanvoerder Ferry de Regt, behoort samen met Fortuna en Telstar tot de positieve verrassingen van de eerste divisie dit seizoen. Een geduchte tegenstander dus.

Afgaande op de hesjes tijdens de training donderdag speelt Fortuna tegen Oss in de gebruikelijke samenstelling. Alleen start Stefan Askovski waarschijnlijk als linksbuiten, ten koste van Andre Vidigal.