Smulbar Bongerd krijgt geen podium op dak

Print
Smulbar Bongerd krijgt geen podium op dak

Afbeelding: De Limburger

Ruim anderhalf jaar nadat straatpodium de Worstenhemel een serieuze kans had gekregen, trekt de gemeente Heerlen de stekker alsnog uit het met veel enthousiasme ontvangen plan. Er komt geen podium op het dak van de Smulbar in het stadshart.

Heerlen wil maximale ruimte voor de herinrichting van de Bongerd, onderdeel van de grote facelift voor de binnenstad. "De worstenhemel bovenop de Smulbar Express past daarin niet." Het opstalrecht van uitbater Wim Frijns zal niet worden verlengd: dat eindigt per 18 oktober 2019. De gemeente zegt samen met Frijns te kijken hoe en waar hij z’n zaak kan voortzetten.

Zwaar teleurgesteld
De initiatiefnemers van de Worstenhemel, Michel Huisman (bedenker en ontwerper) en Jeroen Arons van het Muziekhuis, zijn zwaar teleurgesteld. Arons: "We kregen zoveel enthousiaste reacties en ideeën aangereikt door Heerlenaren die het  helemaal zagen zitten. Vooral de manier waarop het is gegaan, steekt. Ik ben zwaar teleurgesteld in de dossierkennis  van de ambtenaren, die keer op keer niet bleken te weten waarover we praatten."

Arons zou het betreuren als de Smulbar verdwijnt. "Dat is een uniek ontmoetingspunt in hartje Heerlen, waar dagelijks veel mensen naartoe gaan voor een praatje. We hebben geen behoefte aan een kiosk op een heringericht plein, dat zie je overal. De Worstenhemel zou Heerlen iets unieks hebben gegeven."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →