'Hij sprong op mij en belandde met zijn geslachtsdeel in mijn gezicht'

Print
'Hij sprong op mij en belandde met zijn geslachtsdeel in mijn gezicht'

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Steeds meer leerlingen en ex-leerlingen van de Toneelacademie in Maastricht klappen uit de school over seksuele intimidatie door een leraar.

Dat blijkt uit onderzoek van NOS op 3

Donderdag maakte Zuyd Hogeschool, waar de Toneelacademie onder valt, op haar website bekend dat de docent in kwestie tijdelijk op non-actief is gezet vanwege een onderzoek naar 'mogelijk ongewenst gedrag'. NOS op 3 meldt nu dat meer studenten negatieve ervaringen hebben met de leraar. 

Seksuele intimidatie
29 acteurs en actrices die hun opleiding aan de academie hebben gevolgd en ook studenten die nu nog op de Toneelacademie zitten, vertellen anoniem hun verhaal. Een aantal van hen beschuldigt de voorlopig geschorste leraar direct en indirect van machtsmisbruik en seksuele intimidatie. 

Geslachtsdeel
Zo laat een actrice die in 2011 afstudeerde weten dat er tijdens groepslessen sprake was van ongewenste betasting: "We moesten altijd oefeningen doen. Zoals op iemand springen en je dan via zijn of haar lichaam naar beneden laten glijden. Dat ging die docent dan bij mij voordoen. Hij sprong op mij en belandde met zijn geslachtsdeel in mijn gezicht."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →