Verdachte van eerdere schietpartij Blerick op vrije voeten

Print
Verdachte van eerdere schietpartij Blerick op vrije voeten

Eric H. wordt op 20 oktober door een arrestatieteam ingerekend en afgevoerd. Hij zit nog altijd vast. Afbeelding: De Limburger

Venlo - De 44-jarige Venlonaar die vrijdag 20 oktober betrokken was bij een schietpartij in Blerick is donderdag op vrije voeten gekomen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou er op dit moment te weinig bewijs tegen hem zijn dat hij een van de schutters is geweest. Dat zegt zijn advocaat Serge Weening tegen de De Limburger. 

Een woordvoerder van het OM kon de vrijlating donderdagavond nog niet bevestigen omdat "de beschikkingen nog niet binnen waren". 

Schotwonden
De man die een Vietnamees paspoort heeft, was een van de twee verdachten die de politie heeft opgepakt nadat in een winkelpand op de hoek van de Antoniuslaan en Sint Willebrordstraat in Blerick werd geschoten. Beide mannen werden met schotwonden opgenomen in het ziekenhuis 

Satudarah
De belager van ‘de Vietnamees’  zou Eric H. (50) uit Venlo zijn. Hij kwam eerder dit jaar in het nieuws na een inval bij twee van zijn panden aan de Bevrijdingsweg in Venlo. Daar zouden leden van motorclub Satudarah elkaar regelmatig ontmoeten. H.blijft vanwege de recente schietpartij voorlopig in de cel.

Nu de 44-jarige man waarschijnlijk geen wapen heeft gebruikt, rijst de vraag wie de schoten wel heeft gelost die Eric H. twee weken geleden verwondden. Er zouden die avond nog meerdere mensen in het pand zijn geweest. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →