Limburgse gemeenten in de rij voor proef gereguleerde wietteelt

Print
Limburgse gemeenten in de rij voor proef gereguleerde wietteelt

Afbeelding: Valerie Kuypers

Na Heerlen en Maastricht bespreken meer Limburgse gemeenten mogelijke deelname aan de landelijke proef met gereguleerde wietteelt.

De gemeenteraad van Onderbanken sprak onlangs uit dat ze daar in Parkstadverband aan wil meedoen.

Voor
Mogelijk volgen er nog meer gemeenten in Zuid-Limburg. De gemeenteraden van Sittard-Geleen, Landgraaf en Kerkrade bespreken binnenkort voorstellen om aan te haken bij de landelijke proef met wietteelt. De burgemeesters van Kerkrade en Sittard-Geleen zijn voor de proef.

Maastricht heeft recent opnieuw bevestigd dat de gemeente wil deelnemen aan een experiment. Ook Roermond, Weert, Venlo en Venray reageerden positief op het experiment van het nieuwe kabinet.

De bedoeling is dat de overheid drugsplanten gereguleerd laat telen om zo criminelen de wind uit de zeilen te nemen. Die verrijken zich nu vaak met illegale plantages, en houden zich vaak ook bezig met andere vormen van misdaad.

Niet gesproken
Niet alle gemeenten zien de proef zitten: in Nuth wees de gemeenteraad een voorstel om daaraan mee te doen af. Het is opvallend dat een kleine gemeente als Onderbanken wel aanhaakt. De gemeenteraad wil dat Parkstad de uitvoering organiseert. Het samenwerkingsverband van de acht gemeenten kan niet zeggen of ze dat kan en wil doen. Daarover is nog niet gesproken. Het kabinet wil de proef met legale wietteelt in zeven gemeenten houden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →