Limburgse ziekenhuizen doen het goed in de Top 100

Print
Limburgse ziekenhuizen doen het goed in de Top 100

Het ziekenhuis in Weert. Afbeelding: Jeroen Kuit

Het St. Jans Gasthuis is opnieuw het beste ziekenhuis van Limburg. Het als vorig jaar staat de instelling in Weert op plaats 13 van de AD Ziekenhuis Top 100.

Het op één na beste ziekenhuis in deze provincie is het VieCuri Medisch Centrum in Venlo op plek 27. Dat is eveneens gelijk aan 2016.

Sprong
Het gefuseerde Zuyderland in Geleen en Heerlen maakt een flinke sprong. Zuyderland vinden we terug op positie 31. De afzonderlijke hospitaals stonden vorig jaar nog op 58 en 65.

Ook het Laurentius Ziekenhuis in Roermond doet het een stuk beter dan verleden jaar. De instelling steeg van plek 56 naar 36. Daarmee staan alle Limburgse ziekenhuizen bij de beste veertig van ons land.

Academisch
Academische en gespecialiseerde ziekenhuizen, waaronder dat in Maastricht, worden wel beoordeeld maar niet meegenomen in de ranglijst.

Bekijk hier de hele lijst.

De Ziekenhuis Top 100 geldt als een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van de gezondheidszorg en wordt in de ziekenhuiswereld erg serieus genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →