Polfermolen: niemand is geïnteresseerd in een krot

Print
Polfermolen: niemand is geïnteresseerd in een krot

Afbeelding: Johannes Timmermans

Valkenburg - De Polfermolen wil achterstallig onderhoud aanpakken om het complex verkoopbaarder te maken. De gemeente wil daar niet aan.

"De onderhoudsachterstand maakt het ‘de boer opgaan’ met de Polfermolen moeilijker”, stelt de ondernemingsraad (or) van het Valkenburgse sportcentrum in een strijdvaardige brief aan de gemeente. "Want wie is er nou geïnteresseerd in een krot? Niemand toch?” 

Afstoten
In een laatste poging van de Polfermolen ‘af te komen’, en zich daarmee te verlossen van de financiële molensteen die de gemeente al jaren om de nek voelt, is besloten op zoek te gaan naar een nieuwe exploitant die het complex wil overnemen. De or van de Polfermolen hoopte dat de gemeente het achterstallig onderhoud, waar ze al geruimte tijd mee kampt, nu nog weg zou willen werken. Maar de gemeente wil niet meer investeren: "Het onderhoud nu wegwerken, terwijl de kans bestaat dat functies verdwijnen of aangepast moeten worden, achten wij financieel niet verantwoord”, schrijft bestuurlijk aanspreekpunt en verantwoordelijk wethouder Remy Meijers. 

Verruimen
De raad van de Polfermolen had tevens de termijn die is gesteld voor het vinden van een nieuwe exploitant, vastgesteld op 1 januari 2019, willen verruimen. "Er zal vast en zeker vertraging ontstaan doordat politieke partijen het bestaansrecht van de Polfermolen zullen aangrijpen en gebruiken in de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen”, stelt de or. Maar ook dat voorstel vindt geen gehoor. 

Gepasseerd station
De or doet in haar brief nog een aantal voorstellen om kosten te drukken. Ze stelt voor verder te bezuinigen door de kaasschaafmethode te hanteren en zelfs om de hypotheek opnieuw te bekijken. Maar tussen de regels door is te lezen dat de gemeente eigenlijk meent dat het bekijken van mogelijkheden tot bezuinigingen een gepasseerd station is. "Wij zijn van mening dat de taakstelling van 1,5 miljoen euro bezuinigen alleen te realiseren is door het maken van fundamentele keuzes. (...) Uw suggesties kunnen door een eventuele marktpartij worden meegenomen.” 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →