Kerkrade en Aken pleiten in filmpje voor komst Avantislijn

Print
Kerkrade - Kerkrade en Aken willen dat de plannen voor de Avantislijn worden doorgezet. Een filmpje moet er voor zorgen dat de treinverbinding op de provinciale agenda blijft staan.

Opmerkelijk
Kerkrade is onthutst over het feit dat de provincie Limburg na jarenlange toezeggingen nu sterk twijfelt over het nut van de lijn. "Het is hoogst opmerkelijk”, zegt wethouder Jo Bok. "We hebben samen een plan en een ambitie. Na 6,5 jaar goed overleg en meerdere toezeggingen komt er ineens een brief waarin staat dat de noodzaak ervan niet wordt gezien.” 

Waarde
In de video die de Statenleden kregen toegestuurd, wordt het belang van de komst van de Avantislijn uitgelegd. Kerkrade wijst onder andere op de waarde ervan voor Kerkrade-West en de ontwikkeling bij het Akense Bahnhof West, waar tienduizend nieuwe arbeidsplaatsen komen. Bok: "Als we daar niet op inspelen, zitten we te pitten.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →