Door België gezochte terreurverdachte opgepakt

Print
Door België gezochte terreurverdachte opgepakt

Afbeelding: Sven Dillen

De Marokkaanse autoriteiten hebben een door België gezochte terreurverdachte opgepakt. Dat schrijven Belgische media vrijdag.

Het gaat om de broer van de voor terrorisme veroordeelde Saïd S. De in Marokko opgepakte man zou bij een terreurgroep horen en wordt gelinkt aan de vondst van een wapenarsenaal in Anderlecht en nabij Lille.

Garagebox
In een Anderlechtse garagebox werden begin deze zomer onder meer kalasjnikovs, een riotgun, handvuurwapens. kogelwerende vesten, een zwaailicht, uniformen en ontstekingsmechanismen gevonden. Twee andere broers, Khalid en Akim, werden toen aangehouden, een derde was dus nog op de loop.

Onvoorspelbaar
De Belgische autoriteiten vreesden dat de in Marokko opgepakte verdachte zich in het nauw gedreven voelde en het daardoor heel onvoorspelbaar was wat zijn volgende zet zou zijn. De politie was sindsdien met man en macht op zoek naar hem.

De man werd begin oktober in Marokko opgepakt. België zal waarschijnlijk om uitlevering van de verdachte vragen. Maar omdat hij geen dubbele nationaliteit heeft, is het te betwijfelen of Marokko op die vraag zal ingaan. Hij zal dan waarschijnlijk daar een proces krijgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →