Minister over aangevallen pers in Blerick: 'Dit kan absoluut niet'

Print
Minister over aangevallen pers in Blerick: 'Dit kan absoluut niet'

Afbeelding: ANP

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vindt het 'uiterst kwalijk' dat in het Venlose stadsdeel Blerick journalisten en politieagenten zijn lastiggevallen door jongeren. Hij zei dat vrijdag voor de wekelijkse ministerraad. "Dit kan absoluut niet."

Een verslaggever en cameraman van PowNed  werden mishandeld door een groep van vijftien jongeren. Ook reportageteams van NOS en ANP werden belaagd. De ploegen van ANP en NOS voelden zich naar eigen zeggen behoorlijk bedreigd. "Dit is onze wijk, wij maken hier de dienst uit", kreeg het gezelschap te horen. Ook werd gedreigd met geweld als de aanwijzingen van de jongeren niet gevolgd werden.

Grimmig
De sfeer is sinds de moord op de 22-jarige Ömer Köksal grimmig in de Blerickse wijk. Woensdag liep het zelfs volledig uit de klauwen toen een grote groep Turkse jongeren slaags raakte met de politie. Leden van de mobiele eenheid moesten uiteindelijk in actie komen op de orde te herstellen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →