Bekijk de eerste beelden van 'Nao 't Zuuje'

Print
Bekijk de eerste beelden van 'Nao 't Zuuje'

Lex Uiting emotioneel over zijn uitroepen tot prins carnaval Afbeelding: DL

Venlo - De documentaire ‘Nao 't Zuuje gaat als openingsfilm van het Limburgs Filmfestival, op zaterdag 6 januari in première in Theater de Maaspoort in Venlo. Bekijk in de video hieronder alvast de eerste fragmenten uit de film over het Limburgse carnaval..

De film ‘Nao ’t Zuuje’ is een initiatief van Prins Lex I van de Venlose carnavalsvereniging Jocus en zijn adjudanten Dick en Martijn. De Belfeldse filmmaker Rob Hodselmans tekent voor de regie, het camerawerk en de montage. De Tegelse producent Pieter Kuijpers produceert de film.

In de film volgt Hodselmans enkele hoofdpersonen die de vastelaovend intens beleven. De prins, als centrale carnavalsfiguur, komt tijdens het feest deze hoofdpersonen op verschillende momenten tegen en de impact van vastelaovend op een samenleving wordt steeds duidelijker.

Een speciale rol is weggelegd voor de carnavalsliedjes. Pianist Egbert Derix liet
zich inspireren door Venlose melodieën en tekent daarmee voor de soundtrack van de film.

Geboortestad
Voor Lex Uiting is het zijn laatste activiteit als bijna oud-Hoogheid van Venlo :"Ik hoopte iets te kunnen maken over Venlo en Limburg. Deze film laat preciés zien waarom ik zo verknocht ben aan mijn geboortestad."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →