‘Connect Limburg moet stoppen met Limburgreclame’

Print
‘Connect Limburg moet stoppen met Limburgreclame’

Afbeelding: Connect Limburg

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten wil dat Connect Limburg stopt met de promotie van de provincie Limburg.

De organisatie Connect Limburg is door de provincie zelf opgericht in 2015. Samen met bedrijven en kennisinstellingen moet de organisatie Limburg internationaal promoten als fijne plek om te wonen, werken en recreëren. Jaarlijks krijgt de instelling hiervoor 1,2 miljoen euro van de provincie.

Reclamespot
Deze week kwam Connect Limburg in het nieuws nadat enkele hoogleraren hadden geëist dat een reclamespot verwijderd zou worden van internet. Het filmpje (zie foto) was volgens hen vrouwonvriendelijk en oubollig. Eerder was de politiek ook al eens kritisch over de ouderwetse manier van campagnevoeren.

Resultaat
De SP zei vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling dat Connect Limburg ‘te weinig resultaat laat zien’. Bijna alle partijen in Provinciale Staten zijn het daarmee eens. Ze willen dat de provincie de internationale promotie vanaf nu zelf gaan doen en de samenwerking wordt stopgezet.

Over een motie die dat moet bekrachtigen, moet nog worden gestemd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →