Wil je meer salaris? Zó regel je dat

Print
Wil je meer salaris? Zó regel je dat

Afbeelding: iStock

Natuurlijk wil je meer salaris, maar hoe vraag je daar om? Charlotte van 't Wout - carrièrecoach en AD-columnist - weet hoe. Gelukkig zijn er een paar trucs die zó simpel zijn, dat je wel succes moet hebben bij de salarisonderhandeling.

• Zorg ervoor dat je regelmatig een balletje opgooit over salarisverhoging. Niet alleen bij een solliciatie- of beoordelingsgesprek, maar vooral ook op onverwachte momenten.

• Laat stiltes vallen als je onderhandelt en bewaar de rust. Noemt je baas een bedrag, beantwoord dat dan met stilte. Blijf volhouden, todat het bedrag, hopelijk, ietsjes wordt opgewaardeerd.

• Neem zoveel mogelijk territorium in beslag, adviseert Van 't Wout. Laat zien dat je je thuisvoelt. 

Verwachtingen
Mocht dat onverhoopt toch allemaal niet werken, durf dan te vragen wat ervoor nodig is om verhoging te krijgen. Als je weet wat er van je wordt verwacht, kun je ook daadwerkelijk doelgericht aan de slag. Laat na een tijdje de geboekte resultaten zien. Volgens carrièrecoach Van 't Wout kan je baas dan toch écht niet meer weigeren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →