Kosten verzet fusie Landgraaf 3,5 ton

Print
Kosten verzet fusie Landgraaf 3,5 ton

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf - Landgraaf heeft tot nog toe iets meer dan 3,5 ton uitgetrokken voor het verzet tegen de fusie met Heerlen. Dat blijkt uit een kostenoverzicht dat op verzoek van de oppositiepartijen beschikbaar is gesteld.

Het bedrag is vooral besteed aan (juridische) advisering en het inhuren van communicatie-ondersteuning. Drie bedrijven kregen daarvoor de meeste opdrachten en declareerden gemiddeld elk een ton.

Actiegroepen
De twee actiegroepen die zijn opgericht in verband met de mogelijke herindeling werden eveneens uit het budget van 3,5 ton betaald. Het Burgercomité Zelfstandig Landgraaf ontving bijna 5800 euro voor het financieren van activiteiten, stichting Vóór Fusie toucheerde 1500 euro.

Vorige coalitie
In het gepresenteerde overzicht staan ook de kosten die de vorige coalitie, voorstander van een nieuwe gemeente Landgraaf-Heerlen, heeft gemaakt. Het gaat daar om bijna 180.000 euro; de helft werd uitgegeven aan het inhuren van een adviesbureau.

Referendum
Tenslotte heeft het college ook uitgerekend wat de kosten zullen zijn van het referendum dat op 22 november gehouden wordt: zo’n 46.000 euro.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →