'Raadslid Peel en Maas verwisselt poel met bekken'

Print
'Raadslid Peel en Maas verwisselt poel met bekken'

Afbeelding: Laurens Eggen

Panningen - In de natuurzone rond kassengebied Siberië in Maasbree zijn poelen deels gedempt en struiken en bomen gerooid. Dat meldt raadslid Fred Peeters van PvdA/GroenLinks.

Hij vraagt het gemeentebestuur van Peel en Maas om opheldering. Directeur Bas Hendrikx van Wayland Developments, ontwikkelaar van het grootschalig glastuinbouwgebied, stelt dat sprake is van een misverstand.

Foto's
Peeters heeft foto’s gemaakt van twee ‘poelen’ die deels zijn gedempt en in één geval beklinkerd. Tevens zijn bomen en struiken verdwenen. Hij wijst erop dat afspraken zijn gemaakt over de aanleg van groen en water rond Siberië om het kassengebied zo fraai mogelijk in te passen in het landschap. Hij heeft de indruk dat die afspraken geweld wordt aangedaan.

Vergissing
Wayland-directeur Hendrikx vermoedt dat Peeters zich vergist. Hij wijst erop dat in het gebied drie poelen zijn aangelegd. Die zijn onaangetast. Er is echter ook voor 13 hectare aan natuurlijke waterbekkens aangelegd. Er wordt water opgevangen dat aan de planten in de kas worden gegeven. Een bekken is deels gedempt, maar een ander is vergroot. Verder is een bekken nog niet helemaal gerealiseerd en lijkt het alsof het gedempt is. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →