Roda: Vansteenkiste terug, Ognjen Gnjatic nog niet

Print
Roda: Vansteenkiste terug, Ognjen Gnjatic nog niet

Middenvelder Gnjatic is zaterdag niet van de partij bij Roda. Afbeelding: ANP Pro Shots

Jannes Vansteenkiste keert terug in de selectie van Roda JC, dat zaterdag naar Rotterdam reist voor de confrontatie met Excelsior. De linksback is hersteld van een blessure aan zijn hamstrings. De Kerkradenaren missen op Woudestein alleen middenvelder Ognjen Gnjatic (enkel) en de lang geblesseerde aanvallers Mitchel Paulissen en Celestin Djim.

Roda-coach Robert Molenaar, die als jeugdtrainer bij Excelsior werkte, heeft veel respect voor de manier waarop de kleinste club van Rotterdam er steeds weer in slaagt om zich op het hoogste niveau te handhaven. Excelsior staat momenteel met een zevende plaats verrassend hoog op de ranglijst. "Een club met een evenwichtige organisatie. Ze weten qua spelers heel duidelijk in welke vijver ze vissen.”

Overweging
Roda snoepte vorige week een punt af van Feyenoord, maar Molenaar sloot zijn ogen niet voor de vele doelpogingen van de regerend kampioen. Met name aan de zijkanten had de Roda-defensie het zwaar. Of dat consequenties heeft voor de backs Ard van Peppen en Ashton Götz zal in Rotterdam duidelijk worden. Molenaar erkende dat de laatste tegen Feyenoord in aanmerking kwam voor een wissel. "Die overweging neem ik ook mee naar de komende wedstrijd.”

Opstelling Roda JC: Jurjus, Götz/Dijkhuizen, Kum, Auassar, Van Peppen, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Van Velzen.