OM-baas: lastig om ervaring naar Limburg te halen

Print
OM-baas: lastig om ervaring naar Limburg te halen

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Het is moeilijk om ervaren en gekwalificeerd personeel naar Limburg te halen. Dat zegt Jan Eland, de nieuwe hoofdofficier van het parket in Limburg. Hij wil de handen ineenslaan met de universiteit van Maastricht.

Volgens Eland is de werkdruk bij het Openbaar Ministerie erg hoog. Het parket in Limburg heeft baat bij ervaren officiers, maar het is een hels karwei om die binnen te halen.

"We hebben genoeg vacatures. Ja, er loopt veel jong talent in de opleidingen. Die jongeren hebben echter tijd nodig. Het is moeilijk om mensen te werven die direct inzetbaar zijn. We zien ervaren officieren dolgraag naar Limburg komen, maar het is lastig om mensen uit de Randstad te verleiden. Dat heeft te maken met de locatie. In de Randstad is het makkelijker rouleren. Begint het in Utrecht te nijpen, dan is een officier uit Amsterdam zo overgevlogen. Hier, aan de rand van Nederland, is dat gecompliceerder. Ik zie wel kansen om dat te verbeteren. We hebben het voordeel dat er een universiteit in Maastricht is. Ik vind dat we een alliantie moeten maken, zodat we feitelijk al vanaf de schoolbanken kunnen werven, stageplaatsen aanbieden en mensen vroeg klaarstomen voor het echte werk. Ik ben daar al over in gesprek.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen