Moeder herenigd met alle zeven staffordpups

Print
Moeder herenigd met alle zeven staffordpups

Afbeelding: Facebook

De stafford wier zeven jongen veel te vroeg werden weggeven, is weer herenigd met al haar zeven nakomelingen.

Het Dierenbeschermingcentrum Limburg meldde vrijdagmiddag het heugelijke nieuws. Via Facebook lieten ze weten dat het gezin weer compleet is. 

Geen raad
Daarmee komt een einde aan de zoektocht die vier dagen duurde. Begin deze week bracht het baasje van de stafford de hond naar het asiel omdat hij zich geen raad meer wist met het beest. De hond was volledig over haar toeren omdat ze veel te vroeg werd gescheiden van haar jongen.

Woensdag kreeg de zaak een ongewenst staartje voor de eigenaar van de stafford. De 50-jarige man uit Landgraaf werd gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling. Hij wordt ervan verdacht te handelen in veel te jonge dieren. 

Lees ook: Al vijf van de zeven staffordpups terug bij hun moeder na zoektocht

Om het arme beest rustig te krijgen werd een zoektocht gestart naar haar jongen. Woensdag werden al vijf staffords herenigd met hun moeder, vrijdag zijn de laatste twee pups opgespoord. 

Het hondengezin maakt het naar omstandigheden goed. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →