Tweede arrestatie in verband met moord op 22-jarige Ömer Köksal

Print
Tweede arrestatie in verband met moord op 22-jarige Ömer Köksal

Afbeelding: De Limburger

Venlo - De politie heeft vrijdagochtend in de binnenstad van Venlo een tweede verdachte gearresteerd in verband met de moord op de Blerickse Ömer Köksal.

In de Grote Kerkstraat in Venlo werd de man ingerekend. De politieactie trok veel bekijks. Bij de arrestatie waren meerdere agenten en wél vier busjes betrokken. 

De politie benadrukt dat de verdachte niet een van de twee verdachten is waarvan de identiteit bekend is bij de politie. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt nog onderzocht.

Lees ook: Blerick in rep en roer na dodelijk schietincident, chaos compleet

Drie kogels
Woensdagmiddag werd de 22-jarige Ömer Köksal op klaarlichte dag om het leven gebracht. Köksal werd volgens ooggetuigen onder andere in zijn been, borst en hoofd geschoten.

Enkele uren na de schietpartij werd een 21-jarige man uit Tegelen aangehouden. Zijn rol in het incident tussen vermoedelijk twee groepen, van Antilianen en Turken, wordt momenteel onderzocht. Hij blijft voorlopig achter de tralies. De rechter commissaris oordeelde vrijdag dat de aanhouding en in verzekering stelling van de Tegelnaar rechtmatig was. 

Op het lichaam van Köksal wordt zaterdag sectie verricht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk.

Lees ook: Familie doodgeschoten Ömer: 'Onze lieve zoon raakte verwikkeld in ruzie van anderen'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →