Auto total loss na crash: inzittenden op de vlucht

Print
Auto total loss na crash: inzittenden op de vlucht

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Landgraaf - Aan de Moltweg in Landgraaf zijn vrijdagvond de bestuurder van een zwarte VW Golf en zijn passagier op de vlucht geslagen nadat ze met hoge snelheid tegen een daar geparkeerde auto waren gereden.

Hun eigen auto raakte bij de crash total loss en lieten ze even verderop in de berm achter. De politie is nog altijd op zoek naar de twee mannen.

Lichtmast
De aanrijding met de geparkeerde auto gebeurde rond acht uur nadat de bestuurder van de VW Golf met hoge snelheid een vluchtheuvel aan de Moltweg aan de linker kant passeerde. Hij wilde volgens de politie een wagen voor hem inhalen. Bij deze manouevre schrok de bestuurder van een voertuig dat van links kwam aanrijden, ramde hij vervolgens een lichtmast en daarna de geparkeerde auto. Die liep flinke schade op.

Enorme snelheid
De politie spreekt van een fikse ravage ter plekke. De VW Golf verloor onderweg allerlei onderdelen, waaronder een deel van de achterkant van de wagen. Het bewijst volgens de politie dat de snelheid en de impact van de crash enorm moeten zijn geweest. Wonderwel vielen er geen gewonden. Waarom de VW Golf met zo’n hoge snelheid over de Moltweg reed, is onduidelijk. De politie kan niet aangeven of er sprake was van een achtervolging, of dat de wagen achtervolgd werd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →