Fortuna trakteert eigen fans op ruime zege

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Fortuna heeft de fans vrijdagavond opnieuw op een zege getrakteerd. In Sittard werd FC Oss naar een kansloze nederlaag gespeeld: 4-0. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Met de zesde thuiszege poetsten de Sittardenaren de teleurstelling over het missen van de periodetitel vakkundig weg.

Zowel Fortuna als FC Oss liet er in de eerste helft geen gras over groeien. Maar Fortuna kreeg al snel de overhand en prikte de Brabanders regelmatig stevig vast op de eigen helft.

Fraaie mogelijkheden
Er waren desondanks over en weer de nodige kansen. Met voor Fortuna na dik twintig minuten twee fraaie mogelijkheden achter elkaar. Maar de kopbal van Wessel Dammers werd van de lijn gehaald. En de pegel van Djibril Dianessy stuitte op de keeper van Oss.

Wat Fortuna in de eerste helft niet lukte, was in de tweede helft al na vijf minuten een feit. Stefan Askovski gaf de voorzet, Lisandro Semedo schoot de 1-0 binnen. Daarna  bleek het hek van de dam.Twintig minuten later was daar opnieuw Askovski. Maar nu scoorde de linksbuiten zelf. Finn Stokkers, die een tamelijk beroerde wedstrijd speelde, scoorde het derde doelpunt. Met nog tien minuten te gaan maakte Djibril Dianessy het tenslotte definitief af. Met een enorme pegel schoot hij de 4-0 binnen.   

Bronzen stier
Het was sowieso een geslaagde avond voor Fortuna. Aanvoerder Perr Schuurs en trainer Sunday Oliseh ontvingen voorafgaande aan de wedstrijd de bronzen stier, als het talent en de beste trainer van de eerste periode. Mark van Bommel en Fortuna-eigenaar Isitan Gün reikten de prijzen uit.