Vleugellam MVV speelt thuis doelpuntloos gelijk tegen RKC

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV lijkt na vrijdagavond een anoniem seizoen tegemoet te gaan. De zwaar gehavende ploeg van Ron Elsen slaagde er thuis niet in om RKC over de knie te krijgen: (0-0). Tot overmaat van ramp vielen tijdens de wedstrijd nog eens twee spelers geblesseerd uit.

Zowel qua score als qua veldspel hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Nauwelijks viel er een kans te noteren in de eerste helft. Een keer kwam Jonathan Okita in scoringspositie, maar de hoek was te lastig om MVV op voorsprong te zetten.

Twee minuten voor de thee moest MVV een blessuregeval incasseren. Aanvoerder Ricardo Ippel kon niet verder spelen. MVV miste al Pieter Nys, Samy Mmaee, Christophe Janssens, Shermaine Martina en Marvin Oginjimi.

Gekortwiekt
Het gekortwiekte MVV kwam niet aan zijn gebruikelijke spel toe tegen de gasten uit Waalwijk. In het begin van de tweede helft nam MVV wel het heft in handen. Dat gebeurde zonder veel indruk te maken op RKC. Dé kans op de openingstreffer was voor de gasten. Aanvoerder Jan Lammers kopte de bal uit een corner op de lat. Ook de rebound was vol gevaar, maar doelman Michael Verrips hield zijn doel op miraculeuze wijze schoon.

Krampverschijnselen
Daarna viel nog een speler van MVV uit. Verdediger Shermar Martina, die voor het eerst sinds april weer een competitiewedstrijd speelde, kon een kwartier voor tijd niet verder door krampverschijnselen. Noodgedwongen moest coach Ron Elsen spits Koen Kostons inbrengen omdat hij alleen nog maar offensieve spelers op de bank had zitten.

In het slot waren beide teams op zoek naar de punten. Maar ook in die slotfase waren de ploegen onmachtig om een grote kans te forceren.