Schutter Texas was veroordeelde oud-militair

Print
Schutter Texas was veroordeelde oud-militair

Afbeelding: ANP

De schutter die zondag het vuur heeft geopend in een kerk in Sutherland Springs is Devin Patrick Kelley, een 26-jarige man uit het naburige Comal County in de Amerikaanse staat Texas.

Hij is een oud-militair en werd in 2014 ontslagen bij de luchtmacht vanwege mishandeling van zijn vrouw en kind, meldt CNN. Volgens de politie is er geen sprake van een terroristische aanslag.

26 doden
Bij de schietpartij kwamen 26 mensen om het leven die een dienst in de First Baptist Church bijwoonden. Dat maakten de Amerikaanse autoriteiten bekend, nadat eerder onduidelijkheid bestond over het precieze aantal slachtoffers. Nog eens twintig mensen raakten gewond. De leeftijd van de slachtoffers variëren van 5 tot 72 jaar.

Lees ook: Bloedbad in Texas: zeker twintig doden na schietpartij in kerk

Buurman
Eenmaal buiten schoot een man die naast de kerk woont op de dader. Daarop liet Kelley zijn wapen vallen, stapte in zijn auto en sloeg op de vlucht. De politie trof hem later dood aan in zijn auto. Het is onduidelijk of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat hij is overleden door een kogel die de man op hem afvuurde. Dat wordt onderzocht.

Zijn motief is nog onduidelijk. Volgens CBS News was hij in 2014 oneervol ontslagen uit het leger, waar hij werkzaam was voor de luchtmacht. Aan CNN bevestigt de luchtmacht zijn ontslag, maar gaf verder geen details daaromtrent.