Vrienden doodgeschoten Ömer Köksal houden klopjacht op daders

Print
Vrienden doodgeschoten Ömer Köksal houden klopjacht op daders

Afbeelding: De Limburger

Tegelen - Vrienden van Ömer Köksal zijn op zoek naar de mannen die hun vriend vorige week woensdag doodschoten.

Dat zegt burgemeester Antoin Scholten tegen Omroep Venlo. "Een vriendengroep van het slachtoffer is nadrukkelijk op zoek naar de verdachten. De verdachten zijn nog niet gepakt en we weten niet waar ze zijn."

Fouilleren
De stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen zijn door Scholten nu aangewezen als zogenaamde veiligheidsrisicogebieden. Na de dood van Ömer Köksal, eerder deze week is het onrustig in Blerick en Venlo. Er werden al verschillende maatregelen genomen in de wijk Vastenavondkamp. Er is meer politie op straat en er zijn camera's geplaatst. Burgemeester Scholten besloot zondag over te gaan op preventief fouilleren. "Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen niet hun eigen recht gaan zoeken." 

Onderschatting
"Het is de vraag of preventief fouilleren de rust in Blerick gaat terugbrengen", zegt het Venlose gemeenteraadslid Hay Janssen (PvdA) tegen het NOS Radio 1 Journaal. Volgens Janssen zullen de problemen daarmee niet zijn opgelost: "We hebben onderschat wat er aan de hand is in Blerick. Zo heeft de wijk Vastenavondkamp, waar ik zelf woon, al langer te kampen met sociale en economische problemen. Daar moet je voor de lange termijn iets aan doen." Janssen zegt dat de gemeente te lang heeft gewacht met ingrijpen, al heeft volgens hem ook Den Haag schuld: "We hadden de drugsoverlast in de stad goed onder controle, maar door landelijke maatregelen verplaatste de handel zich van de coffeeshops aan randen van de stad, naar de wijken." 

Onrust
Vorige week woensdag kwam de 22-jarige Ömer Köksal om bij een schietpartij in Blerick. Daarna ontstond er onrust in de wijk.